İSTANBUL / FATİH - Çapa Fen Lisesi

Çapa Fen Lisesi

Molla Gürani Mahallesi Turgut Özal Millet Caddesi No 114 Fatih / İSTANBUL
Vizyon
* Hizmet kalitesini sürekli iyileştirerek 21. yüzyılın gereksinimlerini karşılayan; * Mükemmelliğe ulaşmayı benimseyen; * Yeniliklere ve değişimlere açık olan; * Öğrencilerini sadece mesleğe değil, aynı zamanda hayata da hazırlayan; * Gelecek nesillerin şekillendirilmesi sorumluluğunu alabilen Türk Millî Eğitim Sistemi´nin yıldızlarını yetiştiren; * Heyecanlı, dinamik, verimli, üretken ve fark oluşturan bir okul.
Misyon
* Millî Eğitim Temel Kanununda yer alan genel amaçları ve temel ilkeleri kendinden gerçekleştiren; * Kuvvetli bir vatan, millet ve bayrak sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki duygularla donanmış; * Ülkesini dünya vizyonuna taşıyan; * Öğrenmeyi öğrenmiş, bilgiden bilgi üretebilen; * Milli ve manevi değerlerini tanıyan ve benimseyen; * Teknolojik gelişmeleri yaşamına yansıtan; * Araştırmacı ve sorgulayıcı; * Ülkesine ve dünyaya örnek olacak bilimsel çalışmaların sahibi bilim insanlarını yetiştiren; * Başarının kurum geleneği olduğu gerçeğinin sahibi ve paylaşımını yapacak öğrenciler yetiştiren bir okul.
Öğretim Şekli :Tekli
Doğalgaz / Kalorifer
İngilizce ve Almanca
Kız ve Erkek pansiyonumuz ayrı binalar olarak hizmet vermektedir.
Ulaşım
Okulumuza raylı sistemlerden T1 Kabataş-Bağcılar Tramvayı (Çapa İstasyonu 100 metre) ve M1 Yenikapı-Kirazlı-Atatürk Havalimanı Metrosu (Fatih-Emniyet İstasyonu - 450 metre) ile kolaylıkla ulaşılabilir. Ayrıca okulumuz önünden geçen İETT otobüs hatlarını kullanarak da ulaşım sağlanabilir.
Özel servis vardır.
Okulumuz İstanbul il merkezi ve Fatih ilçe merkezindedir.
2022 Yılı Taban Puan: 482,5460 Yüzdelik Dilim: 0,32