İSTANBUL / FATİH - Çapa Fen Lisesi

ÇAPA FEN LİSESİ ÖĞRENCİ MECLİSİ

ÇAPA MECLİS

Dergi muhabirimiz Oğulcan PINAR, okulumuzun öğrenci meclisi olan Çapa Meclis’in komite başkanlarına birtakım sorular yönelterek misyon ve amaçlarını öğrencilere sunmaya çalıştı.

SPOR VE FAALİYET KOMİTESİ

Komite Başkanları: Burak MERCAN –  Tuğberk ZURNACI

Komite olarak amacımız; öğrencileri akademik alandaki yoğun tempoları yanında yapacağımız sosyal ve sportif faaliyetlerle bir nebze olsun rahatlatmak, Çapalı olma bilincini aşılamak, 169 yıllık tarihi olan okulumuzu bu alanlarda hak ettiği yerlere getirmektir. Önümüzdeki süreçte yapacağımız faaliyetleri etkinlik takviminde görebilirsiniz.

BİLİM KOMİTESİ

Komite Başkanları: Berkan ARSLAN – İlayda AKBAŞ

Bilim komitesinin amacı; aktif olarak düşünmeye katılan ve özgün ürünler ortaya koyarak bunları insanlığın hizmetine sunmak isteyen arkadaşlarımıza, çalışmalarını sürdürebilecekleri uygun ortamı sağlamaktır.

Hedefimiz okulda geçirdiğimiz zamanı olabildiğince verimli kılmak ve yeni fikirler, yeni projeler üretmeye arkadaşlarımızı teşvik etmektir. Bunlara ek olarak geçtiğimiz yıllarda fen lisesi kimliğine kavuşan okulumuzun adına yakışır şekilde, sportif faaliyet ve kültür-sanat dallarında olduğu gibi bilimsel anlamda da ilerlemesine öncülük etmek hedeflerimiz arasındadır.

-Mekatronik Kulübü

-Proje Kulübü

YAYIN VE İLETİŞİM KOMİTESİ

Komite Başkanı: Mert CANDAN

Okulumuzu temsil eden okul dergisi işini yürütmek, okulumuzda yazınsal faaliyetleri artırmak, yazılı-görsel yayınlar yapmak, kültürel ve sosyal etkinlikler vesilesiyle Çapa’nın dışa açılan yüzü olmak, konferans ve seminerler düzenlemek Yayın ve İletişim Komitesi’nin başlıca vazifelerindendir. Hedefimiz ise tüm öğrencilere bir şeyler yazma ve bilinçli okuma farkındalığını kazandırmaktır.

-Yayıncılık Kulübü

KÜLTÜR-SANAT KOMİTESİ

Komite Başkanları: Zeyno Başak ZIRHLI – Samet ÖRS

Kültür-Sanat Komitesi olarak ders başarısının yanı sıra sosyalleşme, kişilik gelişimi ve kendimizi ifade etmemizde büyük rol oynayan kültür-sanata duyulan ihtiyacın bilincindeyiz. Bu bilinçle hareket ederek oluşturduğumuz toplulukta, Çapa Fen Lisesi öğrencilerinin kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ve kültür-değer yargılarına önem verdikleri bir platform oluşturmak birincil görevlerimizdendir. Bu görev doğrultusunda okulda gerçekleştirilecek kültür ve sanat adı altında toplanabilecek her etkinlikte gerek öncülüğümüz gerek desteğimiz ve katkımız mevcut olacaktır.

-Tasarım Kulübü

-Müzik Kulübü

-Tiyatro Kulübü

-Sinema Kulübü

SPONSORLUK VE FİNANS KOMİTESİ

Komite Başkanı: Sinan ERMİŞ

Sponsorluk ve Finans Komitesi olarak amacımız; okulumuzda düzenlenen ve düzenlenecek olan faaliyetler için kaynak fonlar oluşturmaktır. Mümkün mertebe bu faaliyetler için yapılan harcamaları minimuma indirmek için fiyat-kalite olarak bize en uygun şirketlerle görüşmeler yapıyoruz. Bu sayede yaptığımız etkinliklerin hem okulumuza gelir sağlamasını hem de etkinliklerimize katılan mezun ve mensuplarımızın bu etkinliklerden memnun ayrılmasını hedefliyoruz.

Gelecek sene için elimizde bir etkinlik takvimi var ve bu sayede sene başından itibaren biz de istediğimiz verimde sponsor bulacağımıza inanıyoruz. Fakat bu yolda, özellikle alt dönemlerdeki kardeşlerimizden bu işi yapabileceğine inanan, kendine güvenen kişilerin yardımına ihtiyaç duyuyoruz. Bu bahsettiğimiz hedeflere ancak bütün okul hep birlikte çalışırsak varabiliriz.

Yayın: 25.05.2017 - Güncelleme: 25.05.2017 12:52 - Görüntülenme: 1083