T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Çapa Fen Lisesi

İTÜ ve Çapa Fen Lisesi'nden İşbirliği Protokolü

İstanbul Teknik Üniversitesi ile ülkemizin köklü liselerinden biri olan okulumuz Çapa Fen Lisesi sosyal ve bilimsel işbirliği protokolü imzaladı.

Protokol, Çapa Fen Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerin İTÜ ile Çapa Fen Lisesi tarafından ortaklaşa uygun görülecek bilimsel çalışma, araştırma ve projelerine İTÜ'nün uygun göreceği yer ve zamanlarda ziyaret etmelerini ve yararlanmalarını kapsıyor.

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu ve Çapa Fen Lisesi Okul Müdürü Fatih Boyracı tarafından imzalanan işbirliği protokolü aşağıdaki yükümlülükleri kapsıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin yükümlülükleri

Lise tarafından önerilen derslerden üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda öğretim elemanları tarafından öğretmen ve öğrencilere sunumlar yapmak.

Öğrenci, öğretmen, veli ve paydaşlara yönelik tertip edilecek eğitici ve öğretici seminer, panel ve konferanslar için akademik personel temini konusunda destek vermek.

Üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda öğretmenlerinin mesleki gelişimine yönelik seminer yapmak.

Lisenin, öğrencilerine önereceği konularda bilimsel çalışmalara yönelik program ve proje hazırlanması hususunda üniversite tarafından gerekli bilimsel danışmanlığı sağlamak.

Lise öğrencilerine üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda üniversitenin sahip olduğu imkânlarından yararlandırmak.

Çapa Fen Lisesi'nin yükümlülükleri

Eğitim, öğretim ve yönetimde verimliliğin artırılması, kalitenin yükseltilmesi ve sürekli gelişimin sağlanması için araştırma yapılması, bu konularda iyileştirmeye yönelik projeler hazırlanması ve uygulanması için üniversiteye önerilerde bulunmak.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.07.2021 - Güncelleme: 05.07.2021 08:46 - Görüntülenme: 1163
  Beğen | 6  kişi beğendi